Ontdek het wad

Ontdek het Wad

wadlopen ii // wadlopenii.jpg (28 K)

Wadexcursies en Vogelkijk excursies vanaf ’t Kuitje Balgzand (Den helder)

Het natuurgebied de Waddenzee behoort tot UNESCO Werelderfgoed: een eldorado voor vissers, natuurzoekers, vogels en allerlei planten. Vanuit ‘t Kuitje Balgzand bij Den Helder worden diverse excursies georganiseerd door vrijwilligers van de Waddenvereniging en Landschap Noord-Holland, waaronder wadexcursies zoals wadlopen en vogelkijk excursies.
Meer informatie: http://www.kuitje-balgzand.nl/

Wad XXL: Varen via de haven van Den Helder en buitengaats zeehonden spotten

We varen door de binnenhaven van Den Helder. Langs Willemsoord, de oude scheeps- en onderhoudswerf van de Marine. Via de sluis varen we door de visserijhaven, offshore haven langs de marinehaven. In de Nieuwe Haven (marinehaven) ligt de vloot van de Koninklijke Marine met fregatten, onderzeeërs en mijnenjagers. Erg indrukwekkend om te zien. We varen en zetten koers naar het leefgebied van de zeehonden.
Meer informatie: http://www.nautic-xxl.nl/wadxxl.html

De Zee Leeft!

Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water. De schepen van het Wadvissersgilde nemen je vanaf de Oostkade in Den Oever mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee.
Meer informatie: http://www.dezeeleeft.nl/

Robbentochten

SWRW biedt spectaculaire robbentochten aan. Een ca. 2,5 uur durende vaartocht met laag water richting de Spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk. Langs de Losse Dam, waar o.a. Lepelaars broeden, richting de zandbanken waar de zeehonden in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Er wordt rekening gehouden met eb en vloed waardoor de zeehonden altijd te zien zullen zijn op de zandbanken. 
Meer informatie: http://www.swrw.nl/robbentochten.php

Wadlopen en garnalen vissen vanaf Wieringen

De Groot Recreatie organiseert diverse wadlooptochten vanuit Noord-Holland op het voormalig eiland Wieringen, gelegen aan het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Ervaar de prachtige natuur onder begeleiding van een gids! Of ga mee garnalen vissen. Wanneer we de haven uitgevaren zijn is het tijd om de netten uit te gooien… 
Meer informatie: http://www.degrootrecreatie.nl/